Musik Direkt

Hejhallå!
Seg på att skriva som vanligt.

I söndags spelade vi på Musik Direkt!
För er som inte vet; Musik Direkt är Sveriges största musiktävling. Ungdomar mellan 13-20 år tävlar.
Först hålls en massa deltävlingar runt om i Sverige. Kanske sex deltävlingar i varje län, eller något sånt, med ca 10 band per kväll. Det är alltså ungefär som en konsert, med publik och allt. Alla band får 10 minuter var på scenen. 
En jury sitter bedömer bandens framträdanden, och bestämmer sedan c:a tre band som blir nominerade från varje deltävling. De ger poäng för Musikalisk kvalitet, Kommunikation och utstrålning, Originalitet och personlig tolkning och Sceniskt helhetsintryck.

När alla deltävlingar i ett län är gjorda har alltså x antal band nominerats från varje kväll. Då sätter sig juryn (det är alltså en jury för hela halland, en annan jury för norrland, osv:P) och tittar på inspelningar av de nominerade, och väljer sedan ut 12 band som går till Länsfinal.
I länsfinalen kan man vinna lite olika priser, typ andra spelningar eller demoinspelning, men det man helst vill är att gå vidare till Riksfinalen. Det är väl ungefär som SM i musik. Man tävlar alltså mot de bästa (ungdoms)musikerna i Sverige. Den som vinner riksfinalen får åka på en veckolång Sverigeturné, men andra kan också vinna spelningar på festivaler (både i sverige och utomlands).

Så går det till, på ett ungefär.


                                                                
                                                                                       Don Karnage

I alla fall. Vi var i Falkenberg från klockan ett. Först var det info till alla band, vi fick fikacheckar och typ backstageband (:P). Sen fick alla band göra varsin soundcheck. Jag hatar soundcheckar! Särskilt när alla andra band sitter och tittar på. Det är det sämsta med konserter, seriöst. Om man känner banden är det väl lite mer ok, men det är ändå blää. Alla kollar in varandra liksom, försöker lista ut vem man är, hur man är, vad man spelar, hur bra man är, osv. Sen går man upp där på scenen, inte peppad alls (som man är när man verkligen ska spela), intar sin plats och börjar testa lite diskret, med 100 ögon och öron på sig. Visserligen är det rätt skönt sen, när man testat på sitt instrument på själva scenen och sådär. Men nä, fy säger jag.

Efter vår check gick vi in till stan och åt pizza med Captain Ed, innan vi begav oss tillbaka till smedjan. Kvällen började, och jag var så nervös att jag trodde att min mage skulle dö. Vi skulle spela näst sist. Så magen fick vara nära döden väldigt länge. Men när det väl var vår tur så hade det så gott som släppt. :D
Jag tycker att vår spelning gick bra, det kändes lite för snabbt och lite halvdant synkat, men bättre än jag hade
förväntat mig i alla fall :) 

            image73


Efter sista bandet så var det paus, och dags för juryn att välja ut vilka band som skulle bli nominerade till länsfinalen. Efter en stund kom en jurygubbe upp på scenen för att läsa upp vilka dessa var.
Första bandet var Umox, sen Kreml High, sen Red Note, och så var det till sist bara ett band kvar att läsa upp... jag hade redan gett upp hoppet och antog att det sista bandet var When Julie Sleeps. Men. Så öppnar gubben munnen och säger inget mindre än Don Karnage! Jag tappade hakan :D

jag är medveten om att det står här att vi HAR gått vidare,
vilket vi inte säkert har än, de missuppfattade det.


Så, nu är det bara att vänta till slutet av denna vecka, för att få reda på om vi går vidare eller inte.
Hoppas hoppas! Håll tummarna för oss!

image70
Lagomt fin bandbild som en musik direkt-kille tog ^^
susanna, linnea, jag, katie
(finns även
här)


Det var det, nu ska jag börja dra mig mot min feta säng =)
Feed your soul.

Vad har du på hjärtat?

Comments

Name
Remember me

Email (not published)

blog

Comment

Trackback
RSS 2.0