att flyga och sånt

Fick värsta flygplatsfeelingen precis. Det är något speciellt med att flyga ändå. Alltså långa icke-charter-flygresor till platser långt bort menar jag. Man har för det första halva sitt liv i väskorna, för det andra värsta äventyret framför sig, och för det tredje en massa olika plan att passa, flera flygplatser att orientera sig på och man har knappt alla biljetter i sin hand förrän man är i nästa land (fattar inte varför det är så ibland?!). Spelar ingen roll hur mycket man kollar upp och planerar (som jag som är ett kontrollfreak), man har ändå ingen aning om vart man ska gå, var man ska vara, vem man kan prata med, var man kan hitta personal eller hur man ska hitta till nästa flyg när man kliver av ett plan. Det är faktiskt krångligare än man tror! I början blev jag väldigt stressad av "detektivarbetet" (som jag kallar det) och allt eventuellt tjaffs med personal om surfgrejer som man måste ta tag i när man mellanlandar, men nu har det blivit mer av en sport för mig haha. Vill vara först och snabbast att hitta/fråga/fixa! Vilket också resulterat i att jag är rätt grym och rutinerad på det hela, det tycker jag faktiskt! 

Jag har ändå klarat mig ur en 10 000 krs-knipa med en bitch som inte pratade engelska i Rio de janeiro (hur kan det inte vara ett krav att anställda på en internationell flygplats ska kunna engelska?!), flugit inrikes i brasilien, åkt halva jorden runt med 100 kg bagage (skojar inte!), lyckats åka in i usa igen trots att jag inte hade gjort fel sist och inte bevisat att jag lämnat landet förra gången (mamma o pappa hade inte lika tur... så för dem blir det hustle nästa gång tyvärr), osv osv.

Men ändå, kommer ihåg när jag åkte till Markus på Pozo då jag flög charter, guuuud vad soft!!! Det var liksom solklart vart man skulle gå, å sen raka vägen till destinationen... haha verkligen helt olika grejer. Oh well. Jag gillar att flyga, det är ett litet äventyr i sig tycker jag... 

Lite pics från mauiflygresan sist:


Tiiidig morgon på lanvetter, hälften av bagaget ungefär..


Frukost/nattamat på LAX, grymt trött eftersom jag inte kunnat sova på planet. Vad tror ni händer sen? ALLA andra lägger sig och sover på bänkarna i typ 6 timmar, jag får sitta vaken och vakta allt och sen väcka alla och leta reda på vart vi ska. Haha så himla oschysst!!


Ibland äre så konstigt att äta när man är helt jetlagged. Man vet liksom inte om man ska äta frukost eller middag.:)

Vad har du på hjärtat?

Comments

Name
Remember me

Email (not published)

blog

Comment

Trackback
RSS 2.0