Caiprinha

Caiprinha är för er som inte visste det brasiliens nationaldrink. Man dricker liksom bara det, tillsammans med öl om man är törstig på riktigt. Jag och markus har börjat göra våra egna små caiprinhas efter soliga dagar, löv it!! Fast på ett lite försvenskat sätt dock: varsitt eget litet glas. På riktigt brasilianskt vis gör man en enda jättecaiprinha i ett stort glas (skål, vas, whatever it is hehe) som ALLA på stället/festen dricker ur. Varenda en, om och om igen. Förut försökte jag alltid hitta ett ställe på glaset där ingen druckit (vilket var omöjligt).. De tiderna är förbi. Har man bacillskräck är det lika bra att åka hem haha!


Våra minicaiprinhas :)

2010-10-29 @ 23:28:26 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


27 okt 2010

Vi tar det veeerkligen lugnt nu, har i princip inte gjort något på flera dagar. Sover länge, går ut i solen, kollar havet, lagar mat, kollar på film, osv. Haha ganska gött. Vi försöker också ta hand om en jättecharmig hemlös katt, fast Luca hatar den och jagar bort den :(

2010-10-27 @ 18:56:50 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


GOETT

2010-10-22 @ 20:58:21 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


Whale watching

Vårt lilla nyblivna gäng här i byn åkte på valskådning igår. Grym dag: sol, förväntningar, valar... och en hel del spya och sjösjuka.


Här är (nästan) hela vårt gäng efter båtturen.
Paula, Roger, Tom, Jens, Steff, Sarah, Rikke och jag. (Brasilien, schweiz, england, danmark och sverige)


Helt sjukt fint!


På helspänn!


Det första vi såg av en val. Kolla vågen och bergen i bakgrunden! ÅH!


En val blev närgången...


VÄLDIGT närgången. Det vita i bilden är alltså båträcket. CLOSE UP..!  


Bamsefena!


När vi skulle åka tillbaka så började en val hoppa, högt och flera gånger! Tydligen jätteovanligt sa dom, så vi hade tur!


Det här måste vara det coolaste jag nånsin tagit kort på!!

2010-10-21 @ 18:05:30 Permalink Travel Comments (7) Trackbacks ()


Åh

Maaan, idag har vi varit på en gryyym whale watching trip!! Jag postar bilder imorgon!
2010-10-20 @ 23:38:48 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


a rainy day2010-10-18 @ 03:10:48 Permalink Travel Comments (2) Trackbacks ()


Dåligt väder även här.

Hrm, det har varit mulet och tråkigt väder, därav inga bilder = inga inlägg. So you know.
Vad vi gör? Vi myser, äter ananas så läpparna spricker, dricker hemmagjort iste och vrålkollar på alla säsonger av... jajemen, Gossip girl!! Hahaha, you didn't see that one coming!


2010-10-16 @ 23:31:27 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


Bussveteraner.

Oi.
Idag tog vi halvtimmesbussen till Imbituba för att handla igen. Vid busshållplatsen träffade vi ett danskt par som just kommit hit , kul! Haha den här gången var det vår tur att hjälpa till med bussåkandet.

Känner mig ganska hemma på bussen nu. Man måste gå på längst bak, för det är där man betalar (till en kille som sitter där, och sen får man gå genom en sån där rullspärr, det är skittrångt!), och man måste gå av där fram. Fast pensionärer och barn åker gratis så de får gå på där fram. Det finns såklart inga stoppknappar så man måste gå fram till chauffören en bra bit innan man vill av. Och naturligvis finns det inga tidtabeller vid busshållsplatserna heller (förutom i de större städerna). Sist men inte minst, ska man hit till Ibiraquera ska man absolut inte ta bussen som det står "Ibiraquera" på! Då hamnar man någon annan stans...

Inte så konstigt att det är svårt första gången.


Sol, vind och vågor. Markus han bara ler :)


Genom bussrutan

2010-10-13 @ 22:09:49 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


Uppställning.seEfter lite lagunsurfing i stekande sol :)

2010-10-13 @ 16:03:21 Permalink Travel Comments (2) Trackbacks ()


Fräknar

2010-10-11 @ 16:57:28 Permalink Travel Comments (0) Trackbacks ()


Pisk.

Vågsurfing idag, vi åkte med Yann och Christian till viken längst bort, vid Imbituba. Tog dock inte med kameran dit för tydligen är localsen bad guys. Hoho bäst man passar sig.

Jag var inte jättesugen på surf idag egentligen. Var trött och det var alldeles för stort. Självklart fick jag pisk därefter... FAN vad jag hatar strömmar. Bryt och vitvatten, sure det kan man väl ta då, men bara inte alla dessa jävla STRÖMMAR!!! Åt alla fucking håll!! Jag får damp. Först fastnade jag (och markus) runt ett jävla vrak som ligger där ute (!?!)och sticker upp när vattnet dras tillbaka. Sen blev jag spolad och en annan ström sög mig rakt in mot klippkanten/stenarna. Och så gick det bara inte att ta sig därifrån, ännu mindre in till land. Jag blev SÅ pissed när jag var ungefär 20 cm från stenarna, och så skrek markus till mig att paddla utåt av bara fan. Så tillslut paddlade vi med utåtströmmen och tog oss in i en liten djungelvik på andra sidan om skitstenarna och allt. Ni skulle sett så sur jag var hehe. (Ursäkta att jag svär så mycket, adrenalinet har inte släppt.)

Men med allt dåligt kommer något bra, när vi gick tillbaka (walk of shame...) träffade vi en superschysst surfsnubbe från Puerto Rico som hade iakttagit oss (pinsamt). Han sa massa bra grejer om stället och verkade i övrigt helcool. Hans hemsida: http://surf787.com/. Nu är vi ganska sugna på Puerto Rico, haha...

Såhär såg det ut tidigare idag, här hemma i Ibiraquera :)

2010-10-11 @ 00:21:47 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


Tre från idag


Gott med jätteavocados!


Mys med Julie 
(och Luca där bakom. Han blir helt sjukt jealous så fort man klappar hans syrra!)


Väldigt lugn dag här på Ibiracasa...

2010-10-10 @ 02:34:18 Permalink Travel Comments (3) Trackbacks ()


8 okt 2010

Tråkigt med ösregn en hel dag (igår alltså), men det blir fint i trädgården sen :)

2010-10-08 @ 15:48:41 Permalink Travel Comments (3) Trackbacks ()


Besök...Tja, vad bör man förvänta sig när man skjuter upp ytterdörren på morgonen?

2010-10-07 @ 01:58:15 Permalink Travel Comments (2) Trackbacks ()


Whales!

ÅH! Vi kom precis hem från lite stek på stranden och jodå, vi båda har bränt oss. Äntligen! (I mean it!)
På väg hem upptäckte vi stora fenor och svart gummihud bara en liten bit utanför stranden. VALAR! Under den här perioden kommer mammavalarna till den här viken för att föda och dia sina ungar. Häftigt! Fast också creepy eftersom man sitter precis där de är när man vågsurfar..


Jag whale watchar från stranden. Hehe. 
Valarna ligger precis utanför den yttersta vågen. Nära eller hur!

2010-10-05 @ 21:20:44 Permalink Travel Comments (2) Trackbacks ()


First trip to Imbituba

Det ligger en förbannelse över internet, det funkar bara när det är sol! Förbannelse och förbannelse, ganska logiskt såklart men ändå.

Igår gick vi till byns enda busshållplats för att åka in till Imbituba. Det finns inga hålltider, så vi gick dit lite efter tio och började vänta. Visade sig att det inte gick någon buss förrän klockan 13.00. EHE. Vi träffade världens gulligaste tant (som är från danmark men har bott här i 49 år) och hennes svärdotter. De hjälpte oss komma med rätt buss, gå av på rätt ställe och visade var vi skulle ta bussen tillbaka. Tur det, för inget av det var särskilt logiskt.

Där fikade vi lite för stora tårtbitar (pga av personalens bristande, rättare sagt obefintliga, engelska), strosade runt och köpte tio kassar mat.. Kylen är full, härligt!Den enda bilden från Imbituba.. jag antar att det är så det går om man låter pojkvännen ha hand om kameran... SHALL NEVER HAPPEN AGAIN!!

2010-10-05 @ 15:12:17 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


3 oktober 2010

Jag lovar att det inte är kallare i sverige än det är här.. Det är ett under att vi inte blivit sjuka än. Idag skiner solen dock (det har mest regnat sen vi kom hit), men det blåser från syd och då blir det grymt kallt! Skulle jag vetat när jag packade ner alla mina sommarklänningar.......

Igår blåste det ganska bra, fast regnet förstörde tyvärr även detta. Jag och markus gav oss ut på lagunen i alla fall, fast det var inge vidare kul. Dessutom skar markus upp tån på något på botten. Rätt djupt och köttigt, jag höll på att spy när jag skulle tejpa.

Äh nu måste jag ut i solen och få min veckodos! Hehe. Ciao.
charmigt är det i alla fall här :)

2010-10-03 @ 16:59:23 Permalink Travel Comments (2) Trackbacks ()


1 okt 2010

OJ det tar en evighet att ladda upp bilder, men några har jag lyckats med.


frukost.. vi äter havregrynsgröt varenda morgon. Stay cheap..


Huset vi bor i :)


Utsidan. Vår stuga sitter ihop med Yanns hus (det är alltså hans man ser, som är närmast vägen, vårt är betydligt mindre..)
Vägen är som sagt bara jord. När vi kom hit regnade det i tre dagar och hela vägen blev en stor fors. Här har det torkat upp rätt bra.


Våra två väldigt gosiga och duktiga vakthundar som följde med på köpet: Julie och Luca.


Köpt vågsurfingbrädor har vi också hunnit göra. (Fått stryk i vågorna har vi även det hunnit med...)


Okey, hoppas verkligen att internet funkar imorgon också (!). Nu kommer markus hem från bagarn, gött!
Ciao!
2010-10-01 @ 21:52:11 Permalink Travel Comments (1) Trackbacks ()


Oi!

Means hej på portugisiska. HEEEJ från landet med passionsfrukter stora som äpplen och avocados som stora apelsiner! Fan vad lättad jag är att internet fungerar, ni fattar inte! Okej jag vet inte var jag ska börja! Herregud. Ja vi lever men shit vilket ställe vi är på. Mitt i INGENSTANS, vägarna är av röd jord och det springer hundar överallt och alla tittar på oss för vi är de enda vita människorna här. När det regnar förstörs vägarna och vårat tak läcker, när man duschar för länge pajar elen. Och internet.. ja, ingen kommentar.

Jag ska ringa min family på skype och säga att jag lever och förhoppningsvis funkar internet efteråt med så jag kan posta lite bilder! Åh så fantastiskt att vara tillbaka i nutiden!

CIAOOO
2010-10-01 @ 19:16:33 Permalink Travel Comments (0) Trackbacks ()


RSS 2.0